Nem genvej til større køreglæde og mindre værkstedsregninger

TopTec-Motorolie-small.jpg

En bil, der hakker af sted, dårlig brændstoføkonomi og udsigten til en høj værkstedsregning kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste bilejere. Heldigvis kan mange problemer løses på en simpel og relativ billig måde. Løsningen er at sørge for løbende beskyttelse af bilens motor og partikelfilter.

Mange kender fornemmelsen af, at ens bil lige pludselig ikke trækker særligt godt, at den hoster og hakker i det, eller at bilen i perioder ikke kører særligt langt på literen. Alt sammen noget, der kan tænde de røde advarselslamper med udsigt til en dyr værkstedsregning. 

Kørselsmønster er afgørende
Særligt bilejere med et kørselsmønster, hvor der køres mange småture, oplever problemer, hvilket skyldes, at motor og partikelfiltre bliver mere forurenet end normalt, fordi partikler, sod og urenheder ikke bliver brændt af, som følge af høje temperaturer, som opnås ved en varm motor og høje omdrejninger, fortæller Claus Pedersen fra Nordbyens Auto, der er Pro-Line Center for Liqui Moly, og som har specialiseret sig i produkter, der tager hovedparten af disse udfordringer i opløbet.

Vælg den rigtige motorolie
Først og fremmest handler det om at bruge den olie, der er tilpasset den enkelte bils motor. Alt for ofte bliver der hældt en standardolie på, men hos os har vi olier, der passer til de mange forskellige motorer.

Dernæst er det vigtigt, at den nye olie ikke bare hældes på en beskidt motor. I motoren opsamles og aflejres en masse sodpartikler. Her anvender vi Liqui Moly Olieskyl, hvilket sikrer, at der i forbindelse med olieskift skylles mange urenheder ud med den gamle olie. På den måde bliver motoren helt ren, og der kan påfyldes ny olie, fortæller Claus Pedersen.

Tilsæt løbende additiver
Når motoren er ren, handler det om at holde brændstofsystemet fri for urenheder. Der ophobes nemlig rigtig mange affaldsstoffer i brændstofsystemet, igen særligt hvis man kører mange småture, hvor bilen ikke bliver ordentlig varm. Det går igen udover både trækkraft og brændstoføkonomien.  

Løsningen er at tilsætte additiver ved hver cirka 2.000 kilometer. Dette vil hurtigt opløse urenhederne og forebygge fremtidig soddannelse.  Har man kørt i lang tid uden brug af additiver, kan sod og urenheder være så fastbrændte, at det kræver en koncentreret indvendig rens af brændstofsystemet. Her kan en såkaldt Jet-Cleaning, der tager ½ - 1 time, gøre underværker, fortæller Claus Pedersen.

Beskyt partikelfilteret
Endelig kan bilens partikelfilter også blive ødelagt som følge af kørselsmønsteret, hvor filteret ved mange småture ikke får renset sig selv ved høje temperaturer.

Til at løse det problem, og undgå en dyr reparation eller i værste fald en udskiftning, kan vi tilsætte dieselpartikelfilter protector, der er et effektivt tilsætningsstof, som reducerer opbygning af partikler og derved forlænger levetiden på partikelfilteret. Det bør også tilsættes hver 2.000 kilometer, fortæller Claus Pedersen fra Nordbyens Auto, der er Liqui Moly Pro-Line Center. Konceptet Pro-Line Center tæller i dag mere end 200 værksteder på landsplan, og alle værksteder er repræsenteret på hjemmesiden www.rensdinmotor.dk, hvor enhver slutbruger og bilejer kan søge oplysninger om additiver, motorolie og rensning af bilens motor samt finde det nærmeste lokale Pro-Line Center.

Har bilen kørt mange km inden man påbegynder tilsætning af additiv, kan en partikelfilterrensning, hvor filteret gennemskylles og renses, ofte forlænge filterets levetid betydeligt.